dansschool CuLtUrE dAnCe

📞 0471 080868

ADRES

Dansschool Culture Dance

Vredelaan 69A
8820 Torhout

[T] 0471 080868

[E] info@culturedance.be

 
 

BINNENKORT

wo aug 17 @09:00 - 04:15PM
danskamp teens
do aug 18 @09:00 - 04:15PM
danskamp teens
vr aug 19 @09:00 - 04:15PM
danskamp teens
ma aug 22 @09:15 - 04:15PM
zomerkamp kleuter en lager
di aug 23 @09:15 - 04:15PM
zomerkamp kleuter en lager
wo aug 24 @09:15 - 04:15PM
zomerkamp kleuter en lager
do aug 25 @09:15 - 04:15PM
zomerkamp kleuter en lager
vr aug 26 @09:15 - 04:15PM
zomerkamp kleuter en lager

 

 

 

 

 

AANBOD DANSLESSEN DANSSEIZOEN 2021-2022

 

Zie uurrooster op de homepage.

 

Vanaf 2e keluter t.e.m. volwassenen.

A/B/C/D = indeling volgens ervaring, vanaf 12 jaar t.e.m. volwassenen
A= beginnend B= mid-gevorderderd C= gevorderd D= sterk gevorderd

 

 

MINIBALLET (3e en 4e kleuter)

De basistechnieken en -termen van het ballet worden op een leuke manier aangeleerd. Leuke balletdansjes doen je kleine ballerina schitteren.

 

 

Ballet 1-3 lj

Heb je als jonge ballerina van het 1e leerjaar al een jaartje ballet gekregen, en je snapt het allemaal goed? Dan kan je naar deze groep. Zo kan je aansluiten bij de ballerina’s van het 2e en 3e leerjaar.
De basistechnieken en -termen worden uitgebreider aangeleerd, en de choreo’s worden al wat moeilijker.

 

 

Ballet 4-6 lj

We gaan in deze les al wat intensiever gaan werken. Zowel technieken als choreo’s worden sneller aangeleerd. Aandacht, afwerking en de juiste houdingen blijven aanhouden, staan op de agenda. Hier wordt je alvast een echte ballerina!

 

 

Ballet AB + pointes

Vanaf het middelbaar zijn onze gewrichten al sterker geworden, maar uiteraard nog steeds in de groei. In deze groep worden basistechnieken en choreo’s aangeleerd. Zowel met demi-pointes als met pointes gaan we aan de slag in deze les. Heb je geen weet van pointes waar te halen? Vraag raad aan ons en wij verwijzen u met veel plezier door naar een gespecialiseerde balletwinkel. Deze les duurt dan ook 90 minuten. Zo kunnen we kwalitatief en op maat een goede les AB aanbieden.

 

 

Ballet BC + pointes

Zoals in de groep AB gaan we aan het werk met demi-pointes en pointes. Nu gaan we wel wat moeilijker pasjes gaan uitproberen en wordt de les ook in een sneller tempo gegeven.

 

 

Kleuterdans 2e-3e kleuter

Onze allerjongste dansertjes leren hier de knepen van het dansen, op een leuke manier. Verschillende oefeningen en dansjes worden aangeleerd. De muziek varieert van week tot week. Voor alle wiebelende danskontjes, het is hier te doen!

 

 

Mini kids dance 3e kleuter + 1e lj

Deze dansles geeft een goede basis voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Een mix van pasjes en dansjes worden aangeleerd op leuke en hippe muziek. Voor ieder wat wils. Hierin wordt je zeker een echte dansster!

 

 

Kids dance 1-3 lj

Ben je reeds een dansster met een jaar danservaring? Dan kan er aangesloten worden bij de dansgroep 1-3 lj. Hierin gaan de danspasjes en dansjes al wat sneller dan in de vorige groep. Het wordt alvast een leuke uitdaging om als een echte danser op de dansvloer te komen staan!

 

 

Kids dance 4-6 lj

Nog een tandje bij, is het in deze dansgroep. Met een mix en match van muziek worden oefeningen in rijtjes, technieken en dansjes aangeleerd. Leuke dansles als je graag van alle soorten muziek houdt, is het nu traag of snel. Hier wordt je zeker een allround danser!

 

 

Modern 4-6 lj

Voor de dansers die graag veel gevoel tonen in hun bewegingen, is dit de ideale les. Je leert er technieken en choreo’s die je als danser een boost geven. Kleine en grote bewegingen, klassieke oefeningen, sprongen en nog zoveel meer worden er aangeleerd. Superlesje!

 

 

Modern A - B - C - D

Vanaf het middelbaar worden de groepen opgedeeld volgens danservaring. Op woensdag worden er samengestelde groepen AB en BC gemaakt.
Door de grote vraag naar modern op vrijdag, delen we deze lessen afzonderlijk op in A, B, C en D. Door de vele technieken die er gegeven worden willen we ons zoveel mogelijk op maat van de danser gaan toespitsen.

De groep A is vooral voor de beginnende danser modern. De groep B is goed voor de danser die al 2 jaar modern achter de rug heeft. De groep C wordt al een stuk intensiever van technieken en choreo’s, en is voor de danser met al voldoende ervaring in modern. Groep D is voor het selectieteam die zowel klassiek als modern een rugzak aan danservaring heeft. Bepaal uw keuze en ontpop u tot een echte danser in modern!

 

 

Start to dance A volwassenen

Heb jij ook zin gekregen om leuke dansjes te leren, na het zien van al deze danslessen? Maar je zegt bij jezelf..”Ik zal dat toch niet kunnen”, of..”ik heb dat nog nooit gedaan”...of “ik zou dat toch al zolang eens willen doen” ? Ben jij dit? Wel, dan hebben we de geknipte dansles voor jou gevonden! Leuke muziek en basis danspassen zorgen ervoor dat je nooit meer zal stoppen met dansen!

 

 

Jazz AB en BC

Hou jij van klassieke technieken, die vermengd zijn met wat meer uptempo muziek? Een mooie combinatie van verschillende jazztechnieken tot elegante jazzchoreo’s zullen van jou een goede danseres maken.

Showjazz BC volwassenen

Al wat basiservaring (minimum 2 jaar) in jazz, modern, klassiek, clipdance of een andere stijl? Dan is deze les showjazz een geknipte les om jou als danser helemaal uit te leven. Haal alvast je showgehalte naar boven! Dit gecombineerd met ferme danstechnieken en heerlijke danspasjes zorgen ervoor dat jij iedereen naar huis danst!

 

 

Hip hop 4-6 lj

Coole, snelle, gecontroleerde en strakke moves zijn de rode draad in deze les. Ben jij zo’n danser? Kom dan naar deze les en om vele danspasjes te leren. Deze les is ook geliefd bij jongens. Want deze stijl is dan ook een toppertje om cool uit de hoek te kunnen komen!

 

 

Hip hop AB en BC

Vanaf het middelbaar gaan we bij de hip hop nog meer coole danstechnieken gaan bijleren. Er is een algemene les hip hop (open level A/B/C) waar er vele bewegingen worden gezien,
De les BC is heel wat sneller en wat ingewikkelder. Beslis voor jezelf waar je basis ligt op gebied van de hip hop. Alvast een toffe les om veel tricks uit de hip hop wereld te leren.

 

 

Showteam hip hop D juniors

Bij de jongeren hebben we, in de stijl hip hop, een wedstrijdteam. Heb jij zin om deel te nemen aan een auditie? Laat het ons weten, wie weet kan je ons team versterken als danser!

 

 

Streetdance 4-6 lj

In deze les herken je snel muziek die op radio en Tv worden afgespeeld. Vele choreo’s worden tijdens deze les gegeven. De stijl is iets minder strak van bewegingen dan in de hip hop, maar dan wel weer wat losser van beweging dan in de clipdance. Is de hip hop iets te geblokt en te strak voor je, en de clipdance/disco iets te snel in beweging?

Dan zal streetdance een goede oplossing voor je zijn!

 

 

Streetdance AB en BC

Zoals hierboven aangegeven is deze les een goede les om je uit te leven als een echte danser. Coole afgewerkte danspasjes, en voor de meisjes in de groep, die toch met een ‘girly touch’-gehalte gedanst zullen worden. Yeah baby, let’s do this!

 

 

Clipdance 4-6 lj

Ben jij een dansertje die graag muziek hoort zoals op de radio/tv. En waar ze op tv dansen zoals de dansers van Laura Tesauro bijvoorbeeld? Dan is dit een leuke les om je volledig uit te leven. Hierin worden er minder technieken aangeleerd, maar worden er meer dansjes aangeleerd. Welke danser ben jij? Misschien deze wel!

 

 

Disco 4-6lj

Strakke en snelle bewegingen liggen hier aan de basis in deze les. Zorg dat je haar goed vastzit, want snelheid in uw danspasjes swingen hier de pan uit. Sprongen worden er ook veel gemaakt tot je er niet meer van kan slapen. Kortom, een boeiende en superstrakke leuke les!

 

 

Clipdance/Disco AB BC

Vanaf het middelbaar kan je voor jezelf uitmaken hoeveel danservaring je reeds hebt binnen deze dansstijl. Heb je al enige ervaring, dan kan je over naar de groep BC. De strakke dansbewegingen van de disco worden in harmonie vermengd met de bewegingen van de clipdance. Dit leidt alvast tot een dynamisch en spectaculair plaatje!

 

 

Breakdance lager onderwijs

 

Telkens de laatste zaterdag van de maand. Startend vanaf september 2021. Van 10h00 tot 12h00.

Inschrijven voor de workhops via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vanaf het eerste leerjaar kan je bij ons terecht voor lessen breakdance. In deze les wordt er steeds gedifferentieerd per danser gedoceerd. Per danser wordt er gekeken wie wat aankan. De ene danser is jonger, kleiner of fijner dan een andere danser, en vraagt meer een individuele aanpak. Want de verschillende breakdancehoudingen zijn voor iedere danser dan ook een uitdaging. Eens je de deze onder de knie heeft, dan gaat de docent verder naar de volgende. Zo bouw je als breakdancer stap voor stap verder op!

 

 

Breakdance middelbaar onderwijs/volw

 

Telkens de laatste zaterdag van de maand. Startend vanaf september 2021. Van 10h00 tot 12h00.

Inschrijven voor de workhops via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ook vanaf het middelbaar bieden we deze stijl aan. Op breakdance staat er geen leeftijd, zolang je maar je spieren naar boven haalt. En dit met de nodige zwier en zwaai!

Ons docententeam staat alvast klaar om jou een mooi dansjaar te bezorgen! Heb je nog een vraag over een dansstijl? Contacteer ons gerust. Hopelijk zit er voor jou iets tussen dat je graag zou doen.
Alvast van harte welkom bij dansschool
Culture Dance Torhout!